SecretosdeAndalucia

OLIJVEN

Onze olijven komen van

traditionele bedrijven uit Andalucia .

We hebben alle bedrijven zelf bezocht en overal hebben we de olijven geproefd en de allerlekkerste voor u geselecteerd. Wij hebben diverse soorten olijven in ons assortiment. Ieder bedrijf bereid zijn olijven volgens een uniek conserveringsproces, vaak gefermenteerd of gepasteuriseerd.

Wat de smaken daarnaast ook een onderscheidend karakter geeft is de unieke receptuur die gebruikt wordt om de olijven op smaak te brengen, vaak volgens een geheim oud oud familierecept.

To Top

DE MOOISTE PRODUCTEN UIT

DE SCHATKAMER VAN SPANJE,

ANDALUCIA

To Top

OLIJFOLIE

Over onze olijfolie.

De SdA olijfolie is van het ras 'Verdial de Vélez­ Málaga'. De geselecteerde olijven zijn afkomstig van eeuwenoude bomen uit olijfboomgaarden met elk een heel eigen karakter.  De smaken worden bepaald door de omliggende begroeiing van kruiden en planten. Deze olijfolie is erg zacht en romig. De SdA olijfolie zit in een mooie strakke zwarte designfles met UV-werend glas. Dit glas is speciaal ontwikkeld voor het behoud van de kwaliteit van de smaak en geur van deze olijfolie.

 

To Top

SdA WebShop

To Top

VINOS DE MALAGA

Spanje staat op het moment bekend als het meest veelbelovende land voor kwaliteitswijnen. Vijftien jaar geleden werden internationaal alleen sherry en rioja gewaardeerd maar dat is tegenwoordig veranderd en verassen de Spanjaarden de wijnkenners wereldwijd met zeer bijzondere kwaliteitswijnen. Elke streek in Spanje maakt wijn met een eigen karakter en in Andalusië zijn de Moscatelen de PX de meest bekende. Wij werken samen met diverse kleine familiebodega's, pioniers en ondernemers die zijn blijven creëren en verbeteren en die tot het uiterst gaan om een zo hoog mogelijke kwaliteit te behalen. Deze bodega's staan als uitmuntend bekend en verassen ons voortdurend met zeer bijzondere wijnen.

To Top

VIJGEN

Een bijzonder 'geheim' van Andalusië is de vijg. De vijgen uit Andalusië zijn onderscheidend van smaak en kwaliteit omdat ze zo klein van stuk zijn. De kleine vijgjes hebben een dunne schil en zijn lekker zoet van smaak en van binnen heerlijk zacht. Deze vijgen zijn in de Spaanse keuken vaak terug te vinden omdat ze zo gemakkelijk te verwerken zijn en een goed alternatief voor suiker.

 

De vijgjes zijn een zalige combinatie met verschillende kaassoorten. Echt verassend om het zoete van de vijg te combineren met de hartige smaak van de kaas.

 

Er zijn in Andalusië een paar kleine familiebedrijfjes die deze vijg verwerken tot bijzondere delicatessen. Prachtig zacht vijgenbrood in een ronde- en een broodvorm. Perfect van formaat omdat je er mooie plakjes van kunt snijden, ideaal voor de kaasplank. Ook maken deze familiebedrijven kleine bolletjes van de vijgen met een laagje sesamzaad en noemen dit 'Delicious'. Een heerlijk tussenoortje wat je ook gemakkelijk mee kunt nemen wat handig is als je gaat sporten. Nieuw zijn de vijgen met een chocoladelaagje. Een gezonde en verantwoorde snoeperij, lekker als tussendoortje bij een kopje thee of geserveerd met een bolletje ijs als toetje.

To Top

VINAGRE'S

Azijn / Vinagre's

 

Spanje produceert veel verschillende azijnen. SdA Vinagre de Jerez is een lichtbruine sherryazijn van sherry's uit Jerez. Ook hebben we een heerlijke zoete azijn geselecteerd afkomstig uit de streek Montalban-Morilles ten Zuiden van Cordoba, van de Pedro Xménez.

 

Finca la Torre heeft prachtige donker bruine gerijpte vinagre.

Azijn wordt niet alleen verwerkt in dressings maar is ook een belangrijk ingrediënt voor koude soepen en wordt vaak toegevoegd aan stoofgerechten of marinades.

 

To Top

MANGO MALAGA

De mmm Mango Marmelade is een heerlijke frisse Mango marmelade.

De mango's groeien op ecologische bodem en zijn biologisch geteeld, het gebruikte citroensap is biologisch en vanaf  Augustus 2015  zal de gebruikte suiker ook biologisch zijn. Dit alles resulteert in een ongeëvenaarde smaak.

 

Ook hebben we een prachtige PX Marmelade, Miel de Cana, Amandelen, Koekjes op basis van olijfolie en amandelen.

 

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

To Top

SdA WebShop

LUXURY HONEY

Zes generaties getalenteerde imkers

met volledige toewijding voor

alleen de allerbeste en puurste

honing sinds 1810.

 

Aan de zuidkant van de Pyreneen

doen het Mediterrane klimaat en de

Spaanse zon hun werk wat

onze honing tot een van

de allerbeste maakt.

Verkrijgbaar in 4 prachtige smaken.

 

Voor meer informatie kunt u

contact met ons opnemen.

To Top

Food, Goods & More V.O.F De Volger 25 1483 GA De Rijp The Netherlands info@secretosdeandalucia.com +31 (0)653188756 / +31 (0) 6-53434801 All rights reserved by SecretosdeAndalucia.com 2015